НОВИНИ

Премиера на "Любов и смърт в Мулен Руж"

Тази вечер сцената на Музикалния театър ще се преобрази в най-известното френско кабаре - Мулен Руж. Причината е премиерата на най-новия мюзикъл в афиша на театъра. След успешния спектакъл на "Чикаго", режисьорът Бойко Илиев отново работи с трупата по един изключително амбициозен проект. Премиерата на "Любов и смърт в Мулен Руж" обещава на публиката едно наситено с цветове и емоции музикално преживяване.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
16:53, 27.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Какво е нужно за един добър мюзикъл? Качествена музика и драматична любовна история. И двете съставки са в изобилие в спектакъла "Любов и смърт в Мулен Руж". Трагичната любов на една куртизанка и един поет е взета от безсмъртния роман на Александър Дюма-син "Дамата с камелиите" и е пренесена между стените на една от емблемите на Париж - Мулен Руж.

Прословутото френско кабаре с над 120-годишна история е царство на сладострастие, красиви жени и стотици метри тюл, превърнати в пъстроцветни рокли за танцьорките на кан-кан. 200 индивидуални костюма допринасят за автентичността на френското звучене. Затова и приносът на художничката Цветанка Петкова-Стойнова за успеха на постановката е решаващ.

;

Бойко Илиев не иска да издава своите режисьорски кукички, с които ще улови интереса на публиката до самия край на представлението. Кани любопитните сами да ги открият. Обещава, че "Любов и смърт в Мулен Руж" следва станалата вече световна тенденция модерният мюзикъл да е семейно забавление, което да е интересно и на родителите, а и на техните деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зa първи път действащ президент на САЩ в Хирошима
Зa първи път действащ президент на САЩ в Хирошима
​Мащабни ремонти в София ще затрудняват движението през лятото
​Мащабни ремонти в София ще затрудняват движението през лятото