НОВИНИ

Премиерът Борисов участва в откриването на 12-та среща на върха Азия - Европа

Премиерът Бойко Борисов участва в официалното откриване на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ), която тази година се домакинства от Европейския съюз в Брюксел. Във форума участват и държавни и правителствени ръководители на 51 държави от Европа и Азия и представители на европейските институции, съобщи правителствената пресслужба.

премиерът борисов участва откриването среща върха азия европа
bnt avatar logo
от БНТ
22:24, 18.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Тази вечер форумът АСЕМ беше открит от председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Европейският съюз се представлява и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В центъра на обсъжданията е темата "Европа и Азия: глобални партньори за справяне с глобалните предизвикателства".

Усилията на лидерите са насочени към засилване на диалога и сътрудничеството между двата континента в множество области, сред които: търговията и инвестициите, свързаността, устойчивото развитие, изменението на климата, предизвикателствата в областта на сигурността - борбата с тероризма, незаконната миграция и киберсигурността.

На утрешната работна сесия на АСЕМ българският министър-председател Бойко Борисов ще изнесе реч, с която ще представи усилията на България за европейската перспектива на Западните Балкани и свързаността в региона.

По-късно Срещата на върха на АСЕМ ще бъде последвана от Среща на върха между ЕС и Корея и Среща на лидерите от ЕС и АСЕАН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗК за втори път отхвърли искането на Гинка Върбакова за покупка на ЧЕЗ
КЗК за втори път отхвърли искането на Гинка Върбакова за покупка на ЧЕЗ
Кръгла маса обсъди проблемите с паркирането и гаражите  в градовете
Кръгла маса обсъди проблемите с паркирането и гаражите в градовете