НОВИНИ

Превеждат още 61 000 лв. обезщетения за фермери от Странджа и Крайново

Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) ще преведе още 61 000 лв. обезщетения за фермери от Странджа и Крайново, чиито животни бяха умъртвени заради чумата. Това съобщиха от пресцентъра на институцията. Изплащането в Странджа започва от 11:30 ч, а в Крайново – от 13 ч. По банков път са преводите за стопани, подали молба за изплащане по този начин. Останалите средства се получават на касите на общините.

превеждат 000 обезщетения фермери странджа крайново
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 19.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:17 мин.
У нас

От БАБХ съобщиха още, че със заповед на изпълнителния директор д-р Дамян Илиев от 18 юли в агенцията е сформиран Национален кризисен щаб за справяне с болестите инфлуенца по птиците и чума по дребните преживни животни, както и за прилагане на превантивни мерки за неразпространение на африканската чума по свинете.

За председател на щаба е назначен д-р Николай Лилов. Поименно са определени и експертите, които отговарят за контрола по всички звена на веригата. Щабът ще заседава всеки понеделник, като целта е да подпомага изпълнителния директор по вземане на решения, свързани с овладяване на заразите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма българи сред пострадалите при изригването на вулкана на Хаваите (СНИМКИ)
Няма българи сред пострадалите при изригването на вулкана на Хаваите (СНИМКИ)
Военноморското учение Бриз 2018 е в разгара си
Военноморското учение "Бриз 2018" е в разгара си