НОВИНИ

Превозвачи блокираха митница "Пловдив"

Международни превозвачи блокираха тази сутрин митница "Пловдив" в знак на протест срещу събиране на допълнителна такса в терминала.

bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 20.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Достъпът за автомобили беше затруднен до обяд. Причина за недоволството е, че митницата няма изход и за да излязат от нея шофьорите са принудени да преминават през частен имот, от който се събира такса по 31 лева. Фирмите търпят огромни загуби, защото се налага да преминават през митницата десетки пъти месечно.

От Съюза на международните превозвачи заявиха, че проблемът съществува от 15 години. До сега обаче никой не в взимал мерки. От митница "Пловдив" обещават казусът в най-скоро време да бъде разрешен. До два месеца ще бъде изграден изход от към улица „Кукленско шосе", така че да не са налага камионите да преминават през частния имот. Ако това не стане, превозвачите заплашват с нови протести.

Илиян Филипов - собственик на превозваческа фирма: По 80 камиона на седмица плащат по 31 лева само моята фирма. На ден през терминала минават по 100-120 камиона, което може да сметнете - това са около 3000-3600 лева приходи на ден. По Конституция ни се полага свободен достъп до всяко държавно учреждение. Това в Пловдив не се случва.
Йордан Арабаджиев - председател на Съюз на международните превозвачи: Очакваме да се направи изход на „Кукленско шосе". Говорили сме с архитекти, те казват, че проблемът може да се разреши за две-три седмици. Всяка такса, която се заплаща е загуба за нашите превозвачи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великият и Свят православен събор започна на остров Крит
Великият и Свят православен събор започна на остров Крит
Проверяват за шума в курортите
Проверяват за шума в курортите