Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Президентът Радев с призив към политическите партии

Президентът Румен Радев призова политическите партии да се отнасят с отговорност към темата "Сигурност". В публикация във фейсбук от късно снощи държавният глава изтъква, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти.

от БНТ
06:30, 22.02.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
президентът радев призив политическите партии

В социалната мрежа Румен Радев пише, че с наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море. Президентът припомня, че решението съвместната охрана на българското небе да се извършва срещу заплащане от България, е взето и изпратено в НАТО през февруари 2016г. Според него днес инициаторите на това решение се опитват да прехвърлят другиму отговорността за него.

Президентът изтъква като главнокомандващ на въоръжените сили, че България няма да плати, въпреки заварените ангажименти. Допълва и че планираните военни учения на НАТО в Черно море нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно и не съдържат заплаха за „лодките, платноходките и туризма", се казва още в публикацията на Румен Радев във Фейсбук.

;
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започва делото срещу Николай Ненчев
Започва делото срещу Николай Ненчев
Връщат у дома котката, която прекоси 3 държави
Връщат у дома котката, която прекоси 3 държави