НОВИНИ

Президентът Радев се срещна с външния министър на Хърватия

България и Хърватия заедно имат решаваща роля за утвърждаването на европейската перспектива, мира и икономическия просперитет на Балканите. Задълбочаването на двустранните отношения между София и Загреб и сътрудничеството им в рамките на Европейския съюз създават атмосфера на добросъседство в региона и са стимул за държавите от Западните Балкани за осъществяване на важни реформи. Това заяви държавният глава Румен Радев, който се срещна със заместник министър-председателя и министър на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Давор Иво Щир.

президентът радев срещна външния министър хърватия
bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 30.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Румен Радев и Давор Иво Щир дадоха висока оценка на партньорството между България и Хърватия при формулирането на общи позиции в рамките на Европейския съюз и в областта на туризма и сигурността. Двамата се обявиха за засилване на двустранното сътрудничество за подобряване на инфраструктурата и енергийната свързаност на Балканите, както и за насърчаване на търговския обмен между двете държави.

„Благодарение на отличните си отношения България и Хърватия работят активно, за да бъде пътят към европейската интеграция на страните от Западните Балкани отворен, а демократичното им развитие – основен приоритет“, заяви по време на срещата Давор Иво Щир и пожела успех на страната ни като председател на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гучи представи новата си колекция пред отбрани гости
Гучи представи новата си колекция пред отбрани гости
Фестивалът на Софийската филхармония в парка „Врана“ става летен
Фестивалът на Софийската филхармония в парка „Врана“ става летен