НОВИНИ

Президентът Румен Радев се срещна с израелския писател проф. Михаел Бар-Зоар

Президентът Румен Радев прие днес на „Дондуков" 2 родения в България световноизвестен израелски писател, историк и политик проф. Михаел Бар-Зоар, съобщи пресцентърът на президента. По време на срещата държавният глава изрази признателността си за приноса на проф. Михаел Бар-Зоар за разказването на голямата история за спасяването на еврейската общност в България в годините на Втората световна война.

президентът румен радев срещна израелския писател проф михаел бар зоар
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 31.01.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Румен Радев изтъкна приноса както на Българската православна църква, народните представители за спасяването на българските евреи и най-вече българския народ.

Румен Радев, президент на Р България: Спасяването на българските евреи е дело както на Българската православна църква, така и на народните представители, но преди всичко на българския народ, чието отношение и активна подкрепа за своите приятели евреи беше от решаващо значение.

Писателят, историк и политик проф. Бар Зоар отбеляза, че страната ни има уникален пример за интеграция на еврейската общност.

проф. Михаел Бар Зоар: Българските евреи имат дълг към България за популяризирането на това, как една малка държава е отказала да изпълни искането на нацисткия режим. Това беше пример за българския дух.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Морската сигурност е важна част от суверенитета на страната
Морската сигурност е важна част от суверенитета на страната
Район Младост спечели конкурс за Най-зелена община
Район "Младост" спечели конкурс за "Най-зелена община"