НОВИНИ

Принс тайно направил дарение за сираци в Афганистан

Принс бе не само световна знаменитост, но и дискретен филантроп в другия край на света, разкри неправителствена организация в Афганистан, обучила шефове скаути, които днес се грижат за сираци благодарение на дарения на певеца, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
18:15, 05.05.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още
принс тайно направил дарение сираци афганистан

Починалият внезапно през април поп певец дарил тайно десетки хиляди долари на неправителствената организация "Парса" в Кабул. Тези средства позволили да се обучат около 100 шефове скаути, които се грижат за 2000 млади афганистанци. Много от тях са сираци.

Всичко започнало със среща между Принс и американката Бети Тисдейл, която е известна с ангажираността си в полза на сираците във Виетнам. Тя допринесла за евакуирането на над 200 деца малко преди падането на Сайгон през 1975 г.

Тисдейл пребивавала в Кабул през 2010 г., когато била на 87-годишна възраст, и се срещнала с представители на "Парса", която подпомага също най-уязвимите жени и деца.

"Тя ме попита кой проект се нуждае от подкрепа и аз посочих старата сграда, която искахме да превърнем в център за обучение на шефове скаути - разказа директорката на "Парса" Марни Густавсон, която е прекарала 16 години в Афганистан. - Тисдейл изпрати неочаван чек за 15 000 долара и ми каза "Това е от Принс. Той одобрява онова, с което се занимавам. Разговарях с него за вашия проект, но всичко трябва да бъде запазено в тайна."

От неправителствената организация "Хейлоу" на Тисдейл потвърдиха дарението. "Изборът за тази дискретна филантропска дейност бе на Принс", допълни Тисдейл, която е фен на изпълнителя на хита "Purple Rain" и решила да му отдаде почит, като я направи публично достояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Признание за доброволците от БЧК
Признание за доброволците от БЧК
Патриотичният фронт не променя позициите си за Изборния кодекс
Патриотичният фронт не променя позициите си за Изборния кодекс