НОВИНИ

Пристигна палестинската комисия, която ще разследва смъртта на Зайед

Пристигна палестинската комисия, на която президентът Аббас възложи проучване на обстоятелствата около смъртта на Омар Зайед, който в петък беше намерен в тежко състояние в двора на палестинското посолство. Това съобщи за БНТ посланикът на държавата Палестина у нас д-р Ахмед Мад-бух. Четиричленната комисия се ръководи от палестинския заместник-министър на външните работи.

Явор Симов
от Явор Симов
19:42, 29.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Целта на комисията е първо да направи вътрешно разследване на територията на посолството. Тя ще работи в координация с българските разследващи органи, каза посланик Мадбух. Комисията вече е имала среща с делегация на българското външното министерство, ръководена от заместник-министър Валентин Порязов.

Н.Пр. Д-р Ахмед Мадбух - извънреден и пълномощен посланик на държавата Палестина: Ние отбелязваме това с огромна благодарност, защото беше направено всичко възможно и беше оказано цялото възможно съдействие за улесняване задачата на нашата комисия, за да бъде изяснено какво точно е станало в нощта, когато загина бившият политически затворник тук.

Посолството е било официално уведомено, че според българското законодателство негови представители не могат да присъстват на аутопсията на Омар Зайед.

Н.Пр. Д-р Ахмед Мадбух - извънреден и пълномощен посланик на държавата Палестина: Самата аутопсия е завършена, но цялата съдебно-медицинска експертиза не, защото предстои изследването и получаването на резултатите.

Палестинската държава е заинтересована от резултатите по разследването, за да разберат какви са обстоятелствата, довели до смъртта на Омар Зайед.

Посланник Мадбух вярва, че разследването ще изясни всичко свързано с този инцидент. Палестинската комисия ще остане у нас, докато довърши работата, за която е дошла. След инцидента посолството вече е с 24 часова охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 кандидати за главен архитект на София
13 кандидати за главен архитект на София
Присъди за джебчийки
Присъди за джебчийки