НОВИНИ

Признание за доброволците от БЧК

Доброволците от Българския червен кръст във Варна ще участват в голямо антитерористично учение, което ще се проведе в града през юни. То е организирано съвместно с Варненския медицински университет.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
18:16, 05.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

През тази година доброволците от Варна се обучават в курсове по антитероризъм. В предстоящото учение те на практика ще покажат научено, заедно с представители на Червения давидов щит от Израел.

Илия Раев – председател на БЧК – Варна: "С противопожарните служби, Медицинския университет, Червения давидов щит от Израел и БЧК във Варна. Всичко това е една подготовка да можем, ако се наложи, както стана с бедствието в Аспарухово, да можем да отговорим веднага на нуждите на хората.”

В областната организация на Червения кръст членуват около 8 хиляди души, близо 500 от тях са младежи. Участвали са в много хуманитарни акции, убедени, че всеки може и трябва да помага.

Виктор Радушев - доброволец: "Най-вече хуманитарните ценности, а и разбира се, фактът, че голяма част от приятелите ми са тук!”

Габриела Томова - доброволец: "От три години - аз се занимавам с долекарска помощ, зам.-командир съм на младежкия авариен екип и водя сбирки и обучавам хора на първа помощ."

По повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец за активна работа днес бяха наградени 28 доброволци от Варна. В началото на идната седмица организацията ще получи подарък от Червения давидов щит – напълно оборудвана линейка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Животновъди протестираха заради липсата на ваксини
Животновъди протестираха заради липсата на ваксини
Принс тайно направил дарение за сираци в Афганистан
Принс тайно направил дарение за сираци в Афганистан