НОВИНИ

Продължават възстановителните дейности в Хитрино

В Хитрино продължават възстановителните дейности. Почистват се терените, върху които ще се строят новите жилища за тези, които са изгубили своя дом при взрива от дерайлиралия влак.

bnt avatar logo
от Здравка Русева, Борис Колев
22:38, 03.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
продължават възстановителните дейности хитрино

Автогарата в Хитрино е една от пострадалите от взрива сгради. Тя е обгоряла и възстановяването й е невъзможно. Сега Автогарата се помещава във фургон, чиято територия е няколко пъти по-малка и е по-тясно, но хората свикват.

Наталия Христова: "Ще свикнат, просто нямаме друг начин....Има стая допълнително, аз тука си работя....Има си отделна стая, хората могат да си чакат и е топло....Много време ще мине, докато възприемем и всичко, което се възстанови, няма да е същото."

15 от поисканите от община Хитрино фургони са разположени в селото, но още никой не живее в тях. По желание на хората те са близо до имотите им. Поетапно се извършва свързването им с електрическата мрежа.

Нуридин Исмаил, кмет на община Хитрино: "Няма да има масово живеене. Хората по-скоро ще ги ползват, идвайки в имота да го наглеждат, да остават по няколко часа....по време на ремонтите да наблюдават покъщнината.

Общинската администрация се съобразява с желанието на хората. Тези, които са поискали свързване с електрическата мрежа, вече е направено. До някои от тях е прекаран кабел и за интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп променя решенията на Конгреса
Доналд Тръмп променя решенията на Конгреса
Бургас остава без парно от полунощ
Бургас остава без парно от полунощ