НОВИНИ

Прокурорите избират своите 4-ма представители във ВСС

Прокурорите от цялата страна избират днес своите представители в следващия състав на Висшия съдебен съвет сред 12 кандидати. Близо 90 % са избрали електронното дистанционно гласуване чрез интернет, въпреки съмненията за сигурността на софтуера. Изборът на кандидат се смята за редовен, ако за него са гласували повече от половината прокурори. В противен случай се произвежда нов избор на следващия ден, който се счита за редовен, ако са гласували не по-малко от 33 % от имащите право на глас.

прокурорите избират своите представители всс
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 03.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В 8 часа беше отворена секцията за гласуване с хартиени бюлетини в съдебната палата в София. Кандидатите за членове на ВСС са 12: Галина Стоянова, заместник- апелативен прокурор на София; Георги Кузманов, прокурор в апелативната прокуратура в Бургас; Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив; Даниела Машева, прокурор във Върховна касационна прокуратура; Евгени Иванов,прокурор във Военно-апелативна прокуратура; Ивайло Медаров, заместник-окръжен прокурор на София; Магдален Маринов, прокурор във Върховна касационна прокуратура; Мери Найденова, прокурор във Върховна административна прокуратура; Огнян Дамянов, прокурор в Окръжна прокуратура-Разград; Пламен Найденов, окръжен прокурор на Перник; Пламен Марков, прокурор в Апелативна специализирана прокуратура; и Ясенка Шигарминова, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив.
Списъкът на действащите прокурори включва 1503-ма души, от които 1379 са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет.
Изборният ден ще продължи до 18.00 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха престъпна група, занимавала се с банкови измами в Русе
Разбиха престъпна група, занимавала се с банкови измами в Русе
20 години затвор за обира на музейни експонати от Бяла, Русенско
20 години затвор за обира на музейни експонати от Бяла, Русенско