НОВИНИ

Промени при регистрацията на автомобилите в КАТ улесняват шофьорите

Промени при регистрацията на автомобилите в КАТ улесняват шофьорите и намаляват почти наполовина времето за тази процедура. Много от услугите вече са събрани на едно гише, а плащанията могат да стават и на ПОС терминал. От днес започна и нова кампания за намаляване на жертвите на пътя.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
21:40, 25.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Преди 20 дни стартира новата организация на работа за регистриране на автомобили. Времето за това вече не надвишава 45 минути. A преди цялата процедура отнемаше около 2 часа. А от днес всички такси за регистрациите могат да се заплащат и чрез ПОС терминали.

Комисар Тенчо Тенев: Изместихме много гишета на едно място, включително и банковите гишета.

Комисар Бойко Рановски - началник на "Пътна полиция": Усилията на МВР са насочени към последващо осигуряване плащане и на глобите за нарушение на закона за движение по пътищата, също чрез ПОС терминали.

Шофьорите веднага почувстваха промяната.

От днес в най-натоварения пункт в страната - в София, всеки шофьор, който регистрира автомобила си, ще получава безплатно хендсфри. Закупени са 5000 устройства, с които да се осигури по-безопасно шофиране и жертвите на пътя да бъдат намалени.

Новата кампания е инициирана от евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев. По данни на "Пътна полиция" до този момент през 2017-та загиналите на пътя са с 9 по-малко, а ранените са намалели с 230 в сравнение с предходната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ГЕРБ не подкрепят действията на кмета на Хасково
От ГЕРБ не подкрепят действията на кмета на Хасково
С помощта на инициативата Подкрепи една мечта Милко вече е студент
С помощта на инициативата "Подкрепи една мечта" Милко вече е студент