НОВИНИ

Просрочените задължения на болниците намаляват

Просрочените задължения на болниците намаляват, като към 30 септември 2018 г. спрямо същия период на предходната година се отчита намаление от 15 на сто. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол днес. Ананиев посочи, че от 161 млн. лв. просрочията намаляват с повече от 24 млн. лв.

bnt avatar logo
от БТА
16:25, 30.11.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
просрочените задължения болниците намаляват

Той уточни, че МБАЛ "Бургас", УМБАЛ "Пловдив", УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ" и Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология отчитат намаление на просрочените задължения към 30 септември 2018 г. с над 13 млн. лв.

Към 30 септември, от всичките 62 болници с над 50 на сто държавно участие в капитала, просрочени задължения вече нямат 20 от тях, отбеляза министър Ананиев.

Задълженията на общинските лечебни заведения са отговорност на собственика им, т.е. общините, напомни министър Ананиев и добави, че и при тях има тенденция на намаляване на просрочията. По думите му, изпратено е писмо до кметовете на общини, в които има болници, с препоръка да организират прилагането на Единния стандарт за финансово управление и в общинските лечебни заведения - търговски дружества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев прие синдикатите от КНСБ и КТ Подкрепа
Румен Радев прие синдикатите от КНСБ и КТ "Подкрепа"
Райони на София са без парно и топла вода близо 15 часа
Райони на София са без парно и топла вода близо 15 часа