НОВИНИ

"Протестна мрежа" поиска оставката на правителството

"Протестна мрежа" разпространи в петък вечер съобщение до медиите, че иска оставка на правителството.

Протестна мрежа поиска оставката на правителството
bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 16.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

"След поредицата изблици на насилие, на които сме свидетели през последните седмици и пълната неспособност на институциите и правителството да изпълняват своите ангажименти, настояваме за оставката на този кабинет", е позицията на гражаднаската организация.

"Обстановката в България е такава, че на практика няма значение дали имаме или нямаме правителство. Нито една институция не функционира, нито една от ключовите роли на държавата не бива изпълнявана от нейните органи. Вече бе достигната точката, в която държавата не е в състояние да гарантира основни права на своите граждани, нито да защити имуществото и живота им", пише в съобщението, разпространено от "Протестна мрежа". Според него случващото се в последните месеци е пряко следствие от несъстоялите се реформи.

"Съзнаваме тежестта на оставката на правителството в този момент, но в същото време отказът от такава е още по-пагубен за страната ни и за цялото общество. Трябва да започнем на чисто и да изградим институционалността и държавността в България, да възстановим доверието в институциите и разкъсаните обществени връзки. Вече е очевидно, че това не може да стане при настоящото управление.", е позицията на "Протестна мрежа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОТ СЕДМИЦАТА: Стивън Сегал - айкидо, Холивуд и будистки храм в Сърбия
ОТ СЕДМИЦАТА: Стивън Сегал - айкидо, Холивуд и будистки храм в Сърбия
Новините в 100 секунди, акценти от 16 януари
Новините в 100 секунди, акценти от 16 януари