НОВИНИ

Първо редовно заседание на служебното правителство

В предварителен дневен ред на министрите има записани 12 точки. Сред тях и проект на решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, която внася социалният служебен министър Гълъб Донев.

първо редовно заседание служебното правителство
bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 08.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Още на 31 януари от правителствената информационна служба съобщиха, че първото редовно заседание на служебното правителство ще се проведе през тази седмица. Тогава стана ясно, че решението на служебния премиер Огнян Герджиков да разпореди промяна в графика на заседанията е мотивирано от необходимостта министрите да се съсредоточат върху поставените от него задачи за извършване на проверки на състоянието по министерства, както и от време за допълнително съгласуване на проектите на нормативни актове, подготвени от предишния състав на правителството.

Вицепремиерът по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев внася проект на решение за изменение на решение от 2008 г. за създаване на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и определяне на нейния състав. Премиерът Огнян Герджиков пък внася проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „Национален дворец на културата – конгресен център София” ЕАД – София.

Служебният финансов министър Кирил Ананиев внася проект на постановление за допълнение на постановление №31 на министерския съвет от 2017 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители на 26 март 2017 г.

Кабинетът вече заседава веднъж на 30 януари в първия му работен ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел: Все още е рано да се свалят санкциите срещу Русия
Меркел: Все още е рано да се свалят санкциите срещу Русия
Учени определиха Земята като токсична планета
Учени определиха Земята като "токсична планета"