НОВИНИ

​Барикадиралият се мъж в "Стрелбище" е стрелял по полицаи

Мъжът, който от снощи се е барикадирал в дома си в столичния квартал "Стрелбище", тази сутрин е стрелял по полицай, предава нашият репортер на място Тихомир Игнатов. Мъжът, за когото се смята, че има психични проблеми, е произвел изстрел, след като полицаите са се опитали да влязат в преговори с него. Няма ранени. Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че в апартамента вече са влезли спецчасти и няма опасност за живота на съпругата на барикадиралия се, която е в същото жилище. Пред блока пристигнаха две линейки и се очаква жената да бъде изведена.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
09:57, 27.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Обстановката в квартала е напрегната, заяви нашият репортер от мястото на инцидента Тихомир Игнатов.

Вече 20 часа мъжът се е барикадирал в апартамент на 3-я етаж в столичния квартал "Стрелбище". Психолози са се опитали да го накарат да се предаде, но след като не са успели, към 8 часа сутринта в апартамента са влезли екипи на спец. отряда на СДВР "Кобра".

Главният комисар Георги Костов заяви, че отрядът е влязъл в жилището, използвайки стълба. Най-вероятно тогава е бил произведен и изстрелът. Няма ранени полицаи, нито граждани.

Главният комисар каза още, че операцията става изключително сложна, именно защото вътре се намира жената. Той увери, че няма никаква опасност за живота й.

Георги Костов: Вече не е под съмнение заплахата към съпругата на господин Коджейков. Тя е в безопасност. Наши колеги са вътре при нея. И сега оттук нататък започва един сложен преговорен процес с него. Ще направим всичко възможно да съхраним неговия живот и здраве. Няма никаква опасност за живота на живеещите наоколо.

От СДВР заявиха, че мъжът има регистрирано оръжие на негово име, което е предал през 2006 г. показват регистрите на полицията. Това означава, че е стрелял с незаконно оръжие. Районът продължава да е отцепен. Към момента в района има линейки.

Сигналът е подаден вчера в 14 часа. Мъжът е стрелял по дъщеря си, след битов скандал, която е избягала и е подала сигнала. 70-годишният мъж е бивш служител на 4-то районно управление в София.

Вижте още в прякото включване на нашия репортер Тихомир Игнатов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Марков: Трябва да затворим границата с Гърция
Георги Марков: Трябва да затворим границата с Гърция
В Пловдив пръскат тревни площи срещу кърлежи
В Пловдив пръскат тревни площи срещу кърлежи