НОВИНИ

Радан Кънев: Не очаквам да има общо решение в РБ

Не очаквам да има общо решение в РБ за гласуването на промените в Конституцията днес, но ние не представяме да търсим общото, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Прагът на търпимост към лъжите на колегите вече намалява и е възможно да преминем в опозиция, допълни той. Присъствието ни в РБ може да бъде преразгледано в следващото ни национално събрание.Готови сме да станем дясна опозиция. "Демократи за силна България" направи големи компромиси в името на съдебнaта реформа, отбеляза още лидерът на ДСБ.

радан кънев очаквам общо решение
bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 16.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Надявам се политическите сили да са достатъчно последователни в своята позиция за реформа в съдебната система, каза пък в студиото на "Денят започва" заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Той определи реакциите и промените във власта като акт на забравяне и зачете част от стенограма, в която ясно, според него, се казва какво ще стане със съдебната реформа и кой каква позиция има и какво избира.

Притеснен съм, че някои от колегите се правят на изненадани, каза Петков и зачете въпросната стенограма от съвещание при Цецка Цачева.

Едно от консенсусните предложения, които имат и АБВ, надявам се и патриоти, и реформатори ДПС и ние, да станат 8 на 6 при съдиите и 6 на 5 при прокурорите. Така не влизаме в колизия с Конституцията и Велико народно събрание.

Тази симулирана изненада днес е нередовна, кометира Петков реакцията на Реформаторския блок към съдебната реформа.

Не бива да се противопоставят съдиите на прокурорите и следователите. Това, според Румен Петков, ще бъде грешка с големи последствия.

Гледайте целия разговор с Румен Петков и Радан Кънев в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат Екатерина Захариева за правосъден министър
Предлагат Екатерина Захариева за правосъден министър
Продадоха куфарчето на Маргарет Тачър за 334 хиляди евро
Продадоха куфарчето на Маргарет Тачър за 334 хиляди евро