НОВИНИ

Радослава Ненова, жената до Боян Петров: Днес е възможно да излети и хеликоптер

Би трябвало тази сутрин екип да е тръгнал нагоре, днес има хубаво време, добра прогноза, така че шансовете трябва да са с нас, ще опитат да стигнат колкото се може по-нагоре. Това съобщи в "Денят започва" Радослава Ненова, жената до Боян Петров. Днес е възможно да излети и хеликоптер. Доколкото знам има вече разрешение от китайска страна. Днес ще получим и сателитната снимка, така че очакваме развитие по темата, надявам се положително, допълни тя.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:33, 10.05.2018
5973
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По отношение на сателитната снимка Ненова обясни, че се насочва сателит към мястото и в определени интервали се прави снимка на склона на Шиша Пангма. Снимката е много детайлна и би могла да даде информация - къде, дали има следи или палатка, както и да насочи спасителите към мястото, където би могъл да е Боян Петров.

Днес към спасителната акция ще се присъедини и един от легендарните шерпи, участвал в много драматични спасителни операции и казва, че шансовете на Боян са големи.


;

Петя Колчева, която е опитен алпинисти единствената българка, покорила Еверест, обясни, че в подобна ситуация опитът, знанията и волята за живот са от огромно значение. "А той ги има", категорична е Колчева.

Петя Колчева: Ако има опитен височинен алпинист в България в настояще време, това е Боян. Шансовете му да реагира адекватно са много големи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Попов: Твърдо сме застанали зад нашите превозвачи, ще ги защитим докрай
Ангел Попов: Твърдо сме застанали зад нашите превозвачи, ще ги защитим докрай
Откриха Музей на театралната кукла в Сливен
Откриха Музей на театралната кукла в Сливен