НОВИНИ

Метилов спирт с оцветители пили в Якоруда. Близки на починалите гневни

Медицинска експертиза доказа, че починалите петима души в Якоруда са натровени с метилов спирт с добавени изкуствени овкусители и оцветители. От "Пирогов" съобщиха, че се касае не за домашно приготвен алкохол, а за нерегламентирано производство. През изминалата нощ още един мъж бе приет в реанимацията на благоевградската болница. Така настанените там станаха осем. Тяхното състояние е стабилно. Има обаче опасност от увреждане на зрението им и други вътрешни органи, казаха лекарите.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:35, 30.12.2015 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Близките на починалите мъже са категорични, че Мекльов е излъгал в съда, че ракията била донесена от Юсуф Мемчов. Майката на Юсуф зказа, че синът й никога не е носил ракия на Мекльов.

Айше Мемчова, майка на починалия Юсуф Мемчов: "Да каже от къде я е земал ракията, какво е слагал, та ни изпотрови децата. Да не обвинява детето, дето, оти нема дето да стане и да каже."
Усте Муратова сестра на починалия Салих Муртов: "Знаеха, че продава ракия, той ги е лъгал, че донеса от Петрич и че била много качествена , че е специална. Той е излъгал брат ми, че ракията е специална".

Хората в Якоруда разказаха, че Тайфи Мекльов е продавал алкохол от много време. Според близките на починалите мъже дори е зареждал с него нелегално лафките в града.

Усте Муратова, сестра на починалия Салих: "Защо той твърди, че всички са пили заедно. Това не е вярно Тайфи Мекльов е пил вино, защото много добре е осъзнавал, че продава отрова."

По разпореждане на Окръжната прокуратура - Благоевград в Якоруда днес беше извършена ексхумация на тялото на Вайдин Мисанков, първия починал от отровната ракия, за да се установи точната причина за смъртта му. Майка му се надява в съда да се докаже вината на Мекльов.

Айше Мисанкова, майка на починалия Вайдин: "Да му дадат тая ракия на Тайфи дето са зели от тука и той да пийне".

В Якоруда се говори, че отровените от метилов алкохол до сега са 12 души, като има и от близките села, а не както са официалните данни за петима починали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа на бул. Симеоновско шосе в София
Тежка катастрофа на бул. "Симеоновско шосе" в София
Кабинетът прие стратегия за борба с тероризма
Кабинетът прие стратегия за борба с тероризма