НОВИНИ

Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи

Полицайката, която беше ранена по време на вчерашния мач между "Левски" и ЦСКА, е претърпяла успешна операция, съобщиха за БНТ от болница "Царица Йоанна". В същото време синдикалната федерация на служителите на МВР остро разкритикува хулиганските прояви и апелира за по-строги санкции за лицата, демонстриращи агресия спрямо органите на реда.

bnt avatar logo
от екип на БНТ
18:21, 19.04.2018
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Операцията на ранената полицайка е продължила два часа. Възстановена е целостта на окото, а засегнатата роговица е зашита.

Доц. д-р Борислав Кючуков, началник на очна клиника на УМБАЛ "Царица Йоанна": Пациентката в момента е в добро състояние, разбира се, претърпяла е тежка травма, стрес, след това операция с обща анестезия. Но в момента пациентката психологически е добре, а окото е доста добре за тази травма.
Доц. д-р Борислав Кючуков, началник на очна клиника на УМБАЛ "Царица Йоанна": Извадихме едно парче стъкло, едно вътреочно чуждо тяло с размери 4.5 на 2.5 на 2мм. Това чуждо тяло беше увредило лещата, следователно трябваше и лещата да се аспирира, да се премахне.

Въпреки стабилното състояние на жената, в близките дни предстоят допълнителни оперативни намеси. Колегите на пострадалата изразиха пълна подкрепа към нея.

Старши инспектор Димитров, пряк ръководител на пострадалата: Като пряк неин ръководител прекарах цялата нощ в болницата. Говорих с нея преди и след операцията, поддържаме постоянно връзка. Всичко, което е необходимо, за да ѝ помогнем, се прави.
Младши инспектор Анелия Христова; Много хора, предполагам, са на мнение, че жените нямат място там, но колежката ще опровергае това мнение.
Младши инспектор Румяна Христова: Ние сме преминали през необходимото обучение. Излизайки на терена, всеки един от нас и всяка една от нас знае за рисковете, които поема.

Необузданото поведение на феновете трябва да бъде порицано и наказано своевременно, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Утре ще бъде свикана среща за борба с футболното хулиганство между представители на МВР, парламентарни комисии, министерството на спорта и БФС.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Трябва да има категорична реакция срещу подобен вандализъм. Така че трябва да сме изключително внимателни и трябва да се работи много сериозно със самите клубове, за да могат тези рецидиви да бъдат преустановени и да бъдат изолирани, но предстои много работа.

Хулиганските прояви на трибуните провокираха интереса и на световните медии, които остро разкритикуваха случилото се на Националния стадион "Васил Левски". BBC съобщава за инцидента, като припомня и неприятните произшествия, съпътствали мача ЦСКА - Левски през годините. В Ройтерс също не са безучастни към случилото се, а Ню Йорк Таймс описва двубоя като "мач с особено дълга история в насилието".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топовни салюти в Лондон откриват срещата на върха на Общността на нациите
Топовни салюти в Лондон откриват срещата на върха на Общността на нациите
ДРУГИТЕ новини: Никълъс се оттегля
ДРУГИТЕ новини: Никълъс се оттегля