НОВИНИ

Реакции в парламента след оставката на Цветанов

Новината за оставката на Цветан Цветанов беше потвърдена от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, но тя отказа повече подробности. Патриотите научиха новината от медиите, от БСП показаха пълно задоволство от този факт, от ДПС отказаха да коментират оставката - смятат, че това е работа на ГЕРБ. ВОЛЯ също не взеха отношение.Ето и първите коментари по водещата политическа новина от деня:

Вера Александрова
от Вера Александрова Цветелина Катанска
12:03, 30.05.2019 (обновена)
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: Бях в Министерския Съвет и от председателя на ПП "ГЕРБ" и премиер на България Бойко Борисов разбрах, че след разговор с него Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в партията. Остава редови член на ГЕРБ. Г-н Борисов благодари на г-н Цветанов за усилията и работата през годините.

А мотивите какви са?

- Всички останали подробности, оценки и анализи остава да бъдат направени от председателя на ПП "ГЕРБ".
Искрен Веселинов, "Обединени патриоти": Не ме изненадва, защото очевидно натам се вървеше от началото на цялата сага с "Апартаментгейт" и такава развръзка беше очаквана.

Това дали е началото на процеса на оздравяване, за който спомена премиерът?

- Според мен такава е идеята на премиера - да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията и да се търси някакъв нов, приемлив образ.
Александър Симов, "БСП за България": Няма как с махането на Цветан Цветанов от политическата сцена, с оттеглянето му от политиката, ГЕРБ да си извоюва така мечтаната прошка, за която халюцинират от нощта на изборите. С неговото оттегляне "Апартаментгейт" не става по-малко актуален. Просто оттеглянето на Цветан Цветанов е едно потвърждение за вина, а оттук нататък как ще реагират българските граждани, оставяме на техния политически усет и съвест.
Хамид Хамид, ДПС: ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи. Коментарът ни е същият, както беше при оставката на госпожа Нинова: нямаме коментар! Това си работа на самите партии!
Валери Симеонов, НФСБ: За мен например е показателно, че след като лично Цветанов, постигна много сериозни пробиви в смесените общини, и откъсна доста сериозен електорат от ДПС, той беше освободен от работа, което оговори за една предполагаема връзка между г-н Борисов и ДПС, това всичко разбира се е в сферата на вероятностите и не е добре за България, защото в такъв случай нашето коалиционно семейство си има някакъв друг член, задкулисен .
;

От днес в пленарната зала се завърнаха и депутатите от "БСП за България". Този факт се приема положително от по-голямата част от депутатите от другите парламентарни групи. Те смятат, че НС ще работи по-пълноценно така, като се чуят различните гледни точки на всички парламентарни групи.

Днес на работа беше и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той заяви, че движението подготвя нови законодателни промени за намаляване на ДДС на някои стоки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите
Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите
Огромни кукли са атракцията в оперния спектакъл Турандот
Огромни кукли са атракцията в оперния спектакъл "Турандот"