НОВИНИ

Ремонтират пътя до Рилския манастир

Отсечката е с дължина около 20 километра. Движението до Светата обител е силно затруднено. Въпреки временната организация за преминаване и сигнализацията, движението е силно затруднено, защото на много места движението е само в едната пътна лента.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
17:42, 11.07.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Пътят до Рилския манастир не е ремонтиран повече от 30 години. Предстои да бъде положена нова асфалтова настилка и да бъдат изградени нови укрепителни стени. Христо Дамянов е шофьор на туристически автобус, казва, че ремонтът на трасето е наложително, защото пътят е осеян с дупки. Според него обаче ремонтните дейности е трябвало да започнат през есента, за да не се пречи на туристите.

Христо Дамянов: "Трудно се движиш, имаше много колони, храсти. Значи, за да се движиш по пътя трябва да се движиш в средата на платното, което мисля, че е опасно за движението".
Стефан Стоянов: "Това е голямо мъчение нагоре, леки коли. Не можем да стигнем за час и половина. А добре ли се регулира движението? Ами на места не. Защо? Абсолютен хаос, защото няма хора, кои да регулира там".
Васил Атанасов: "По-добре все пак да се направи ремонт отколкото с тези дупки как ще се пътува..."
;

Ремонтните дейности трябва да приключат до 15 октомври. От светата обител казаха, че се надяват строителната фирма да работи с удължено работно време през деня.

Йеромонах Макарии: "Имаме такова предложение, за да можем по възможност, колкото е по-силите им да се съкрати този срок, който е предвиден за ремонт".

Осигуреното финансиране за ремонта на пътя до Рилския манастир е около 17 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко струва работната ръка в различните страни от ЕС?
Колко струва работната ръка в различните страни от ЕС?
Десетки хиляди венецуелци на пазар в Колумбия
Десетки хиляди венецуелци на пазар в Колумбия