НОВИНИ

Ремонтират театъра в Кюстендил

Мащабен ремонт предстои на Общинския драматичен театър в Кюстендил. Сградата е на повече от 40 години и се нуждае спешно от обновяване, защото от фасадата и падат парчета и е опасна за хората. Общината в Кюстендил вече е изготвила проект за ремонта.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 29.06.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Проектът за ремонт на театъра предвижда да бъде поставена нова и модерна облицовка на външната част на сградата. Също така ще бъде поставено и ново художествено осветление в голямата зала, която има 700 зрителски места.

Чавдар Ненов - директор на Общински драматичен театър-Кюстендил: Този проект, освен енергийната ефективност и спестяването на финансови средства, той ще доведе и до обезопасяване на фасадата на театъра, което по мое мнение и най-важното нещо, което ще спечелим с реализирането на този проект.

Пространството около сградата на Мелпомена, също ще бъде превърнато в привлекателно място за хората. В парка ще бъде подменена старата изпочупена настилка с нова, ще има фонтани, пейки и художествено осветление. Ремонтът ще струва около 6 млн. лв.

Надя Каратова - заместник-кмет: "Икономика и финанси" в Община Кюстендил: Като 2 млн. 940 лв. са от безвъзмездна финансова помощ от ОП „Региони в растеж", а остатъкът ще бъде осигурен с нисколихвен кредит от фонда за устойчиви градове, като финансов инструмент, задължителен по оперативната програма.

Обновяването на Драматичния театър и парка трябва да бъде завършено до две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов: Трябва ни стриктно изпълнение на препоръките в доклада на ЕК
Данаил Кирилов: Трябва ни стриктно изпълнение на препоръките в доклада на ЕК
Българската православна църква почита паметта на св. ап. Петър и Павел
Българската православна църква почита паметта на св. ап. Петър и Павел