НОВИНИ

Боил Банов: Ремонтът на НДК ще завърши на време

В България ще се проведат 237 заседания, свързани с председателството на Европейския съюз, съобщи ресорният министър Лиляна Павлова. По време на парламентарния контрол Павлова уточни, че в НДК и в Народния театър ще има 32 заседания на най-високо ниво: премиери, държавни глави и министри.

боил банов ремонтът ндк завърши време
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 01.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Събитията основно ще бъдат в София, но се предвиждат и изнесени заседания в страната. За хода на ремонта на НДК говори и неговият принципал - министърът на културата Боил Банов. Той подчерта, че по отношение на произведенията на изкуството е направено всичко необходимо за тяхното съхранение.

Боил Банов - министър на културата: Стенописната окраса, дърворезбованите и месинговите пана са обезопасени със защитни покрития. Останалите художествени произведения като текстилни пана, големи картини са демонтирани и са съхранени в подходящи помещения до приключване на ремонтните дейности. Движим се в срокове, не мога да не констатирам тези забавяния - те са естествени с оглед и на разрешенията някои от които се получиха буквално преди дни. Но все още сме в нормалните срокове и ще завършим навреме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 по Рихтер разлюля гръцкия остров Родос
5 по Рихтер разлюля гръцкия остров Родос
БДЖ и Министерството на транспорта започват процедура за купуване на 41 влака
БДЖ и Министерството на транспорта започват процедура за купуване на 41 влака