НОВИНИ

Реорганизация на френската полиция, увеличават правомощията на спецчастите

Полицейските и военни сили за борба с тероризма във Франция ще реагират до 20 минути на бъдещи нападения. Това обеща вътрешният министър на страната в изявление пред медиите относно реорганизацията на органите на реда.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:39, 20.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Реформите ще въведат нови принципи на действие въз основа на ислямистките атентати в Париж от ноември. Увеличена е числеността на силите за сигурност, а на специалните части се разрешава при атаки да не спазват традиционното разделение на задълженията между полицията и армията, което може да забави или да попречи на въоръжени действия в отговор на терористични атаки. Така се гарантира реакция до 20 минути на нападения срещу населени места на цялата територия на Франция.

Френските полицейски специални сили ще бъдат реорганизирани в отговор на твърдения, че съперничества между трите основни правоохранителни органи са затруднили реакцията на атентатите от 13 ноември. Вътрешният министър Бернар Казньов потвърди, че елитните сили за бързо реагиране ще бъдат разположени във всички основни градове. Досега те традиционно бяха съсредоточени в Париж и властите предупреждаваха, че Франция е слабо подготвена за бърза реакция извън столицата с наближаването на тазгодишното Европейско първенство по футбол, на което тя е домакин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пазарът на смартфони намалява, най-потърпевши са Apple
Пазарът на смартфони намалява, най-потърпевши са "Apple"
СС на ООН и САЩ осъдиха атентата в Кабул
СС на ООН и САЩ осъдиха атентата в Кабул