НОВИНИ

Ройтерс: "Фолксваген" ще построи новия си завод в Турция

Германският автомобилен гигант „Фолксваген“ е взел решение да построи своя завод в Турция. Това твърди германското специализирано издание „Аутомобилвохе“, цитирано от Ройтерс. "Фолксваген" още не е потвърдил информацията.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:38, 12.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
ройтерс фолксваген построи новия завод турция

Решението е взето на вчерашното заседание на Надзорния съвет на германския автомобилостроител. Предполага се, че новият завод за 1,3 милиарда долара ще бъде разположен в град Измир. Една от причините да бъде избрана Турция е това, че тя е готова да даде щедра финансова помощ за изграждането на новата заводска мощност.

„Аутомобилвохе“ припомня, че в продължение на месеци „Фолксваген“ се опитваше да вземе решение относно новия си завод. Първоначално в списъка фигурираха няколко страни, но накрая на финалната права останаха само Турция и България, чието предимство е членството в Европейския съюз.

Главният изпълнителен директор на „Фолксваген“ Херберт Дийс лично се включи в проекта и наскоро посети Турция, България и Виена, за да говори с инвеститорите за България, допълва още изданието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Скатов изкачи поредния си осемхилядник
Атанас Скатов изкачи поредния си осемхилядник
Кампания срещу корупцията се провежда на Дунав мост при Русе​
Кампания срещу корупцията се провежда на Дунав мост при Русе​