НОВИНИ

Румен Радев: Надявам се в началото на май новият кабинет да бъде факт

Тук съм да засвидетелствам уважението си към новия парламент, към избора на хората, заяви президентът Радев на влизане в Народното събрание. Отправих ясни послания какво очаква българският народ, очаква ни тежка работа. Надявам се в началото на май новият кабинет да бъде факт, ще връча следващата седмица мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер от най-многочислената парламентарна група.

bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 19.04.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Попитан дали ще настоява новият парламент да разгледа въвеждането на уседналост и промени в изборното законодателство, той отговори, че този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България по гарантирането на нашата национална сигурност.

Румен Радев, президент на Р България: Дали ще бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние. Трябва да решим наистина, ще бъдем ли държава, която няма да допуска регистриране на етническа партия. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите религиозни общности, като не допуска тяхната капсулация. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите вероизповедания, независимо от религията, или ще бъдем държава която допуска финансирането им да се извършва отвън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Няма да ви предадем в 44-то Народно събрание
Корнелия Нинова: Няма да ви предадем в 44-то Народно събрание
Йордан Цонев: В 44-ия парламент ще бъдем опозиция
Йордан Цонев: В 44-ия парламент ще бъдем опозиция