САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Руски министър очаква икономически растеж от 2 процента тази година

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

от Източник: БТА
17:20, 30.04.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
руски министър очаква икономически растеж процента година

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел пристигна на посещение в Саудитска Арабия
Ангела Меркел пристигна на посещение в Саудитска Арабия
Папа Франциск призова за прекратяване на насилието във Венецуела
Папа Франциск призова за прекратяване на насилието във Венецуела