НОВИНИ

Събирането на тол таксите ще започне най-късно през март 2020 година

Парламентът отложи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните автомобили, като прие на второ четене промени в Закона за пътищата.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:38, 18.07.2019
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Събирането на тол таксите от камионите над 3 тона и половина ще започне най-късно на първи март 2020 година, а не както се предвиждаше - на 16 август тази година. БСП обвиниха управляващите, че не обяснили на превозвачите какви ще са тарифите.

Драгомир Стойнев - БСП за България: ТОЛ системата се превърна в една панацея и всички очаквахме, че от 16 август тол системата ще заработи и тези прословути милиарди, които ще потекат едва ли не, ще бъдат разпределени, че ще има качествени ремонти,че хората няма да се оплакват, че им се чупят колите.

ГЕРБ мотивираха отлагането: всеки риск трябва да бъде минимизиран.

Александър Ненков - ГЕРБ: Хем от някаква страна да се намери някакъв необходим баланс между интересите на заинтересованите страни, хем от друга страна и самата система електронна да се тества в истинско реално време, където след 16 август всичките тежкотоварни автомобили ще могат да се оборудват със съответните бордови устройства.

Управляващите били неспособни да правят реформи, атакуваха от ляво. Отговорът: тол системата не била направена за ГЕРБ, а за десетилетия напред.

Иван Иванов - БСП за България: 20 дена преди внасянето на законопроекта едно знаменито возене в джипа на премиера, когато той посрещаше насреща тировете и казваше на министър Нанков: Ей ги къде са бе, Нанков, минават. Само с тия тирове, които минаха за този период ще се оправят пътищата. Пускайте печатницата за пари.
Георги Свиленски - БСП за България: Печатницата не работи и господин Нанков вероятно от другата седмица ще се вози не на задната седалка, а в багажника.
Маноил Манев - ГЕРБ: Това че на една политическа партия им пречи министър-председателя 12 пъти да не могат да вземат никаква точка от избори, не означава, че трябва да се допуска от председателстващия НС да бъде подлаган на обиди министър-председателят.
Нигяр Джафер - заместник-председател на НС: Обиди са недопустими, както към премиера, така и към народните представители.

А докато толсистемата заработи шофьорите на тежкотоварните превозни средства ще заплащат месечна, седмична или дневна електронна винетка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Създават 20-километрова санитарна зона около огнищата на африканска чума​
​Създават 20-километрова санитарна зона около огнищата на африканска чума​
Еврокомисията въвежда мониторинг на спазването на закона в страните членки
Еврокомисията въвежда мониторинг на спазването на закона в страните членки