НОВИНИ

​Съдии възразяват срещу публикации за съдия Николова, която пусна Фарук Бекташ

Съдиите от софийския окръжен съд възразяват срещу публикации в медиите по повод тяхната колега съдия Недялка Николова. Повод за всичко това е решението на Николова да пусне под "домашен арест" Фарук Бекташ, обвинен за катастрофата, при която загинаха Таня и Бойко Бойкови.

bnt avatar logo
от БТА
12:32, 10.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
​съдии възразяват публикации съдия николова пусна фарук бекташ

От съда обясняват, че тази седмица съдия Недялка Николова ползва планиран платен годишен отпуск. И той по никакъв повод не е обвързан и не произтича от намерението ѝ да се укрива, за да не попадне във фокуса на гражданското недоволство и интереса на медиите. За това и съдиите считат за неуместни опитите да се внуши, че съдия Недялка Николова страда от гузна съвест и е непочтена, и иска да се укрие и избяга.

Съдия Недялка Николова е част от състава на Софийски окръжен съд повече от 10 години. Тя се ползва с нужния авторитет и уважение сред съдиите и служителите на съда, сред колегите от целия Софийски съдебен окръг. Също така в предходен период от време е била и наставник на младшите съдии в Софийски окръжен съд. За работата си като съдия не са ѝ налагани дисциплинарни наказания, пише в позицията на съдиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стъкларски завод глобен за замърсяване на въздуха в Пловдив
Стъкларски завод глобен за замърсяване на въздуха в Пловдив
На четвъртия ден от наводненията в Скопие градът бавно се възстановява
На четвъртия ден от наводненията в Скопие градът бавно се възстановява