НОВИНИ

Почина съпругът на Селин Дион

Рене Анжелил, съпруг и импресарио на Селин Дион, почина на 73 години в Лас Вегас след продължителна борба с рака. Анжелил е роден в Монреал в семейство от ливанско-сирийски произход. Той става певец в група "Ле Бароне", но няма успех и се насочва към професията на агент. Музикалният мениджър открива Дион, когато тя е едва на 12 години и я превръща в световна звезда. Анжелин е впечателен от таланта на младата певица и я взема под крилото си, като дори ипотекира къщата си, за да може да инвестира в кариерата й.

Златина Петкова
от Златина Петкова
20:00, 15.01.2016
5530
Чете се за: 01:14 мин.
Още
почина съпругът селин дион

Далновидният импресарио съветва френскоговорящата певица да промени имиджа си с нова прическа и корекция на зъбите, както и да се запише в английско училище, за да може да изпълнява песни за американския пазар.

Съвместната им работа преминава в любов, която през годините ги подлага на множество изпитания, но и доказва дълбоката връзка между двамата.

Романсът между Дион и Анжелил започва през 1987 година, когато за първи път излизат на романтична среща. Заради голямата разлика във възрастта - 26 години - и заради трите деца на Анжелил от предишни бракове, двамата запазват връзката си в тайна през следващите пет години. За певицата това е изключително трудно, защото според думите й "когато си влюбен, искаш да го изкрещиш пред целия свят".

Въпреки че майката на Селин е против, тя се сгодява за мениджъра си през 1991. Следват тежки момети преди семейството на Дион да приеме Анжелил. Все пак двамата се женят през 1994 на пищна церемония в Монреал. Канадската телевизия предава сватбата на живо.

През следващите години двамата постигат множество музикални успехи заедно, включително "Оскар" и "Грами" за "Красавицата и звяра" и Оскар за най-големия хит на Дион "Моето сърце ще продължи да тупти" от филма "Титаник".

През 1998 настъпва най-тежкият момент за семейството - на Ажелил е поставена диагноза рак на гърлото. Въпреки че е в разцвета на кариерата си, Дион избира да се оттегли и да се съсредоточи върху грижите за съпруга си.

Усилията на двамата са възнаградени и през 2000 година лекарите съобщават на Анжелил, че се е преборил с болестта. Семейството празнува с подновяване на брачните си клетви в Лас Вегас.

2001 носи още добри новини. След дълги години на опити да забременее, Дион ражда първия им син. На следващата година певицата се завръща на сцената с подкрепата на съпруга си. Двойката обаче иска още деца и възобновява процедурите за изкуствено осеменяване. През 2010 година семейството се сдобива с близнаци.

През 2013 щастието им е помрачено. Ракът на Анжелил се проявява отново. Дион пак се оттегля от сцената. Година по-късно възобновява кариерата си, но подължава неотлъчно да е до съпруга си.

С публикация в Туитър Дион потвърди новината за смъртта на Анжелил и нарече борбата му с рака "дълга и смела"...като любовта им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Задава се нова глобална финансова криза
​Задава се нова глобална финансова криза
Директорът на EBU пред БНТ: Не можем да мълчим за заплахата срещу полските медии
Директорът на EBU пред БНТ: Не можем да мълчим за заплахата срещу полските медии