НОВИНИ

Сградата на българското посолство в Тирана е напукана от трусовете

Сградата на българското посолство в Тирана е напукана от трусовете, но няма пострадали наши сънародници, каза за БНТ консулът ни в Тирана Благой Петров.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
16:02, 26.11.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Благой Петров, Консул на България в Тирана: Ситуацията за момента е доста по-спокойна, след първоначалните трусове. За щастие нямаме данни за пострадали българи към момента. Дано така и да остане. Държим връзка с цялата българска общност. Дали сме и телефони - който има познат, да може да ни звъни, ако има нужда от нещо. Поддържаме контакти с останалите консули. Няма данни и за техни граждани пострадали при земетресението.

При нас щетите са по-скоро отваряне на щетите от предишното земетресение. Извикали сме групата, която отговаря за посолството да направи оглед и дали се налага да бъде направена евакуация. За момента няма такива данни. Материални щети, напуквания, нищо сериозно за момента.


;

От Министерството на външните работи засега нямат информация за загинали и ранени българи в Албания. При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Тирана на посочените телефони

+355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи данъци и такси предлага новото ръководство на община Пловдив
По-високи данъци и такси предлага новото ръководство на община Пловдив
Камион се преобърна до Летище Варна
Камион се преобърна до Летище Варна