НОВИНИ

Ще се премахнат ли скоро опасните дървета в Борисовата градина?

До края на месеца предстои да се приеме извършената маркировка и започване на дейности по премахване на опасните и сухи дървета в Борисовата градина, каза директорът на Дирекция "Зелена система" към Столична община Димитър Данчев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 26.09.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Димитър Данчев, директор на Дирекция "Зелена система, СО: От миналата година се извършва инвентаризация и пълна оценка на дървесната растителност в Борисовата градина. Изпълнихме проект 1, заключен между "Драган Цанков" и алея Яворов, алеята покрай капаните и тази, водеща до стадион "Българска армия". В момента се извършва вторият етап на обект номер две - "Драган Цанков", алея Яворов, "Цариградско шосе" и ул. "Незабравка". До момента сме маркирали дървесната растителност, предстои да бъде приета от комисия и да бъде пристъпено към премахване на сухите и опасни дървета.

Маркировката е в три цвята. В синьо са дърветата с наличие на сухи клони, а с оранжева и зелена маркировка са всички дървета, предвидени за премахване.

;

Обстановката след силните ветрове в столицата е нормална, увери директорът на Дирекция " Аварийна помощ и превенция" към Столична община:

Красимир Димитров, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община: Има 4 сигнала, свързани със силния вятър. Повечето бяха за паднали клони. Имахме паднали строителни огради, пана, ламарини. Всички сигнали са приети и обработени от "Пожарна безопасност и защита на населението" и нашата дирекция. За момента няма никъде проблеми в София.

Ако отново има силен вятър в столицата, се препоръчва на строителните фирми да обезопасят цялата си техника като кранове, огради. А гражданите се съветват да приберат всичките си предмети от терасите, понеже може да застрашат живота на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
55 часа тичане: Маратонецът Красимир Георгиев с нова кауза
55 часа тичане: Маратонецът Красимир Георгиев с нова кауза
Д-р Михайлов, БСП: Никой не е видял варианти за здравната реформа на документ
Д-р Михайлов, БСП: Никой не е видял варианти за здравната реформа на документ