НОВИНИ

Шофьорът на катастрофиралия автобус се е сменил по собствено желание

Шофьорът на катастрофиралия автобус на АМ „Тракия“ в понеделник се е сменил по свое желание в един от курсовете за деня, е установила вътрешната проверка на фирмата-превозвач.

Александър Марков
от Александър Марков
15:41, 02.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Смяната е станала в курса от Слънчев бряг за София в 6 часа сутринта същия ден. От фирмата признаха, че това е третият случай на промяна в графика по воля на самия шофьор,което не е разрешено. Оттам още не могат да се свържат с шофьора на катастрофиралия автоубс. Междувременно транспортният министър Ивайло Московски заяви, че при 26 акта, които са съставени на шофьори на тази фирма, очевидно там има проблем.

Георги Атанасов, изпълнителен директор на „Юнион Ивкони“: Имаме съмнения в част от отсечката, която е от Слънчев бряг към София сутринта, че има самоволна размяна на шофьорите. Курсът, който е 17 часа от София, е трябвало да бъде извършен от този водач, който е извършил курса и този водач, катастрофиралият, е бил прегледан, автобусът е бил прегледан и този курс е стартиран от него. Ако има съставен акт, няма фирма как да разбере нито от автомобилна администрация, нито пък от шофьора, ако той сам не каже.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галерия Папийон във Варна стана на 10 години
Галерия "Папийон" във Варна стана на 10 години
Договорихме с Македония задълбочаване на военното сътрудничество​
Договорихме с Македония задълбочаване на военното сътрудничество​