НОВИНИ

Синът на Тръмп се срещал с руска адвокатка по време на предизборната кампания

Нови разкрития за предизборната компания в Съединените щати - най-големият син на американския президент Доналд Тръмп - младши се е срещнал с руска адвокатка, за да получи компрометираща информация за кандидата на демократите Хилари Клинтън. Разкритието е на вестник „Ню Йорк Таймс“.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:32, 10.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Наталия Веселницкая е руската адвокатка, която трябвало да предостави информация, че свързани с Русия лица финансират Националната комисия на Демократическата партия. Срещата се провела на 9 юни миналата година, само две седмици след като Доналд Тръмп беше избран за кандидат-президент на Републиканската партия. На разговора, освен синът на Тръмп, присъствали неговият зет Джаред Къшнър и съветникът му Пол Манафорт.

Вестник „Ню Йорк таймс“ цитира изявление на Доналд Тръмп-младши, в което той признава за разговора. Според твърденията на сина на американския президент, още в началото на разговора станало ясно, че руската адвокатка не притежава никаква смислена информация.

;

Наталия Веселницкая също потвърди, че се е срещала със сина на Тръмп.

От Белия дом разпространиха съобщение, в което се посочва, че Доналд Тръмп не е участвал в тази среща и не знаел за нея.

Твърденията, че Русия се е намесила в предизборната кампания на Съединените щати хвърлиха сянка върху първите месеци от управлението на Тръмп. Москва категорично отрича за връзки с щаба на републиканците. Доналд Тръмп също категорично отхвърля тези твърдения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекс Тилърсън похвали куража на турския народ по време на опита за преврат
Рекс Тилърсън похвали куража на турския народ по време на опита за преврат
Белгия се опасява от терористичен удар след седмица
Белгия се опасява от терористичен удар след седмица