НОВИНИ

Да помогнем на Мустафа!

9-годишният Мустафа, който страда от злокачествено заболяване, е изоставен от родителите си в онкохематологията в Пловдив. Той е принуден да разчита на грижите на персонала и други майки, за да се справя по време на лечението. За случая на Мустафа разказа Гергана Божилова във Фейсбук. Само за ден на апела и за помощ се отзоваха стотици хора.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
09:57, 20.09.2016
6524
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Да помогнем на Мустафа!

Ето какво написа Гергана Божилова във Фейсбук.

"Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване, изоставен от родители и близки той е принуден да разчита на персонал, на други майки и най-вече на себе си, относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на 9-годишния Мустафа с дрешки. Предполагам всеки има нещо останало от неговите деца, ние от Детска Онкохематология Пловдив ще Ви бъдем Благодарни!

За всички които проявихте интерес към Мустафа, той е на 9 години, 128 см. висок и е 24 кг. Размер на обувки 33-34 номер. Дрехите може да изпращате на адрес Пловдив бул. "Васил Априлов" 15 А Детска клиника, Онкохематологично отделение"

Само за няколко часа стотици хора от Пловдив и цяла България се отзоваха на апела за помощ. Чрез фейсбук групата "Да помогнем на Мустафа" се събират дрехи, играчки, храна и пари за лечението му. Майки се призовават да посетят детето, за да му занесат лично подаръците и да повдигнат духа му.

Заради многото отзовали се администраторите на групата помолиха хората да не се струпват в болницата, за да не се създава стрес за Мустафа и за хората, които работят там.

"Идеята е максимално да помогнем, но без да се натрапваме и без да пречим на пълноценната работа на лекарите. Нека действаме разумно и да помогнем максимално на детето и на цялото отделение, които се грижат за тези ангели, а не да създаваме само хаос, без да правим нищо друго!", пише една от администраторките на Фейсбук групата Надежда Червенкова.

;

Болният Мустафа все още не е потърсен от родителите си

9-годишният Мустафа може да бъде настанен в приемно семейство

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крадци и бездомници неволно помогнали за обезвреждането на бомби в Ню Йорк
Крадци и бездомници неволно помогнали за обезвреждането на бомби в Ню Йорк
Весела Чернева и Любомир Кючуков за скандала с Пьотр Толстой
Весела Чернева и Любомир Кючуков за скандала с Пьотр Толстой