НОВИНИ

"За" или "против" задължителната казарма - в "Денят започва"

Каква е причината за инцидента с двата трамвая в София? На живо, след 7:30ч. репортерът Благой Цицелков разговаря с инж. Иво Василев от “Столичен електротранспорт”

Ина Шумарова
от Ина Шумарова
21:22, 08.02.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
против задължителната казарма денят започва

Отбелязваме Международния ден за безопасен интернет. Тази идея стартира през 2004 г. от Европейската комисия, а миналата година е отбелязан от 110 държави от различни континенти. Целта на този ден е да се привлича внимание към по-безопасното сърфиране в мрежата. Темата, за която ще се говори тази година е „Дай своя принос за по-добър интернет“. По въпросите за опасностите, които крие кибер пространството и как да предпазим децата си и нас самите, ще говорим утре в студиото на “Денят започва”. Ще ви запознаем и с учениците от “кибер отбора” в Попово, които са преминали успешно обучението по програмата „Киберскаут”. Малко преди 8:30 ч., гости ще бъдат Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет, заедно с възпитаниците от училището в Попово.

;

"За" или "против" връщането на задължителната казарма? Един от аргументите "за" е, че военната служба учи на дисциплина. Други смятат, че е “престъпление” срещу личността. Въпреки различните настроения същината на казармата остава една - да обучи населението да се справя при евентуални военни атаки. Възможно ли е да се върне задължителната военна служба? Това питаме вас зрителите, ако искате да споделите мнението си телефонните линии ще бъдат отворени в 6:55ч. А малко по-късно, след 7:30 ч., продължаваме дискусията, в която участие ще вземат евродепутата и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заедно с музиканта Калин Вельов и Иван Стамболов – Сула.

;

Тема с продължение. Припомняме инцидента, в който през 2010г. пропадна асансьор в столичния “Майчин дом”. Каква е причината делото да се отлага вече 22 пъти? В 7:15 ч. темата ще обсъдим с една от пострадалите жени Емануела Фролошка, основател на фондация „Асансьорна безопасност“, адвоката Венета Владимирова и Валентин Маринков - Българска асансьорна асоциация. Още с гостите ще говорим за състоянието на съораженията и дали ще плащаме за по-скъпа поддръжка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят се пари за ремонт на Стоматологията в Русе
Търсят се пари за ремонт на Стоматологията в Русе
Ученически проект за намаляване на катастрофите
Ученически проект за намаляване на катастрофите