НОВИНИ

Премиерът Герджиков смени още 7 областни управители

Ще има седем смени на областни управители във Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник, съобщи днес пред журналисти говорителят на кабинета Ирина Белчева след заседанието на Министерския съвет.

bnt avatar logo
от БТА
13:16, 15.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Белчева мотивира смяната с това, че през последната седмица в Министерски съвет са започнали да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите избори. Това би поставило под въпрос честността и прозрачността на изборите в тези области.

Преди една седмица бяха направени 14 смени на областни управители и министър-председателят не имал намерение да прави повече промени, посочи Белчева. Няма как обаче да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите, посочи тя. По думите й подготовката на парламентарните избори е изключителен ангажимент на правителството и работата на областните управители е много важна.

Белчева каза още, че от следващото заседание на МС премиерът въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват на заседанията и след това да се срещат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите, както и да съобщят каква е ситуацията, за която отговарят.

Говорителят на МС съобщи още, че докладите за състоянието на отделните министерства, поръчани от министър-председателя, са вече в Министерския съвет. Те ще бъдат оповестени от министър-председателя Герджиков петък, 17 февруари, в 8.30 ч., в Гранитна зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена е задържана в Малайзия за убийството на полубрата на Ким Чен Ун
Жена е задържана в Малайзия за убийството на полубрата на Ким Чен Ун
Може да няма машини за гласуване за всички секции на изборите
Може да няма машини за гласуване за всички секции на изборите