НОВИНИ

Сотир Цацаров обяви необходимост от нов модел за борба с битовата престъпност

За справянето с битовата престъпност е необходим модел, свързан с мрежа от модулни жандармерийски участъци, които са разположени на територията на цялата страна, извън градовете. Това е начинът за силно, действено полицейско присъствие, заяви главният прокурор Сотир Цацаров на Националното съвещание на МВР. Той отбеляза, че всичко друго е наливане на финанси, на ресурс и на усилия в модел, който отдавна е изчерпал своето значение.

bnt avatar logo
от БТА
18:42, 07.10.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
сотир цацаров обяви необходимост нов модел борба битовата престъпност
Сотир Цацаров, главен прокурор: Целият модел на Закона за МВР, който касае структурата на министерството и най-вече присъствието на министерството по места, до ниво районен инспектор, отдавна е изживял своето време. Противодействието на корупцията, което се осъществява на ниво "Икономическа полиция" и на съответните нейни структури и отдели, според мен е на безкрайно недостатъчно ниво.

Цацаров отчете обаче много добра работа на ДАНС, на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", както и добро взаимодействие със Специализираната прокуратура.

Според главния прокурор нужна е промяна в цялостния модел на Националния институт по криминалистика. "Нужен ни е не научен институт, нужна ни е Централна криминалистична лаборатория с поделения по места, не са ни нужни дисертации, нужни са ни експертизи", заяви Сотир Цацаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на ключови избори в Босна и Херцеговина
Ден на ключови избори в Босна и Херцеговина
Пренареждат плочките на площад Свети Седмочисленици
Пренареждат плочките на площад "Свети Седмочисленици"