НОВИНИ

Спешно преместват съда в Карлово

Спешно преместват съда в Карлово заради лошо състояние на сградата. Пленумът на Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува днес точката като първа. С нея се упълномощава представляващия да подпише договор за наем за срок от две години за имот за нуждите на Районен съд гр. Карлово. Решението е и за предприемане на действия за безвъзмездно предоставяне за управление на ВСС на част от новия корпус на Техникум по механотехника в града.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:25, 09.03.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
спешно преместват съда карлово

„Действително ситуацията е много критична. Специалистите твърдят, че всеки един ден оставане в тази сграда носи висока степен на риск за служители, за магистратите, които работят там, както и за хората, които посещават съда по различни поводи. Затова ние нямаме много опции за избор на сгради, нямаме и възможност за ремонт на тези сгради, които ни бяха предложени като възможности от общината и областната управа”, каза членът на ВСС Юлиана Колева. Тези сгради са били около 3 и изискват ремонти.

Така на първо време е намерена сграда, която е с много сериозен основен ремонт. Тя е частна собственост. Договорен е наем от гледна точка на това, че не може да се ползват безвъзмездно сградите общинска и държавна собственост, които са на разположение в момента без ремонт. В сградата са оформени кабинети. Наемът е около 4000 лв. с ДДС и е месечен. Срокът на договора е 2 години, но с опции за предсрочно прекратяване или за удължаване.

„Преместваме там съда – днес, утре, в други ден ще трябва да се извърши това преместване”, посочи Колева. Изпратен е екип, включително и от състава на администрацията на ВСС. Целта е в максимално кратък срок да бъде изнесена поне тази част на съда, която е свързана се ежедневното участие на хора в дейността, като деловодства.

„Съдебните зали ще бъдат пренесени в едно училище в съседство на тази сграда”, обясни Юлиана Колева. Залите в след текущ ремонт за седмица – две ще бъдат подготвени. Там няма да се плаща наем. Сега ще се плаща част от него, която ще бъде пригодена за зали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизборен диспут за рекламна стратегия и концесиониране в туризма
Предизборен диспут за рекламна стратегия и концесиониране в туризма
Половин милион за ремонт на опасен подлез в Пловдив
Половин милион за ремонт на опасен подлез в Пловдив