НОВИНИ

Стабилно е състоянието на изоставеното в столичния "Западен парк" бебе

Родителите на изоставеното в столичния Западен парк 8-месечно бебе бяха установени. Близо 2 часа продължи днес следобед разпитът на бащата Петър в Трето районно управление. Той твърди, че иска и има условия да гледа детето. Майката все още се издирва.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева, стажант
20:27, 12.08.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

18-годишната майка Юлия изоставя второто си бебе Рени вечерта на 12 август. То е на 8 месеца и е намерено от случайни минувачи. В момента момиченцето е настанено в болница и е в добро състояние по данни на Агенцията за социално подпомагане. Преди 5 дни Юлия е напуснала 32-годишния си съпруг Петър с детето на ръце. Днес Петър бе разпитан в Трето районно управление и каза, че желае да отгледа детето си.

Петър - баща на детето, 32 г,: Само ще изчакам да ми се обадят от социалните и да се разберем. Имам условия, ще го закарам при баща ми и ще го гледам.

Полицията все още издирва майката, за да бъде разпитана.

Ася - роднина на настоящия мъж: Знаем за случая, защото тя ни е излъгала, че ще даде детето на Закрила на детето, че са намерили родители, а тя взима и го натрясва на някаква си поляна.

В Трето районно управление бе разпитана и бабата на изоставеното дете.

БНТ: Къде е дъщеря ви?
Юлия - баба на детето: Не знам, потърсете си я нея.
БНТ: А това другото дете ли е?
Юлия - баба на детето: Да, нейно дете е.

Според изпълнителния директор на "Националната мрежа за децата" социалните услуги в страната са изключително малко и са недофинансирани, затова се стига до такива случи.

Георги Богданов - изпълнителен директор на "Националната мрежа за децата": Със семейството не е работено по превенция на детето, затова да се види майката иска ли да изостави детето, какво иска да направи с него, да се говори с родителите, с всички тези хора, които в крайна сметка са ангажирани по случая.

След като бъде изписаном предстои детето да бъде настанено в Дом за медицински социални грижи до изясняването на случая и приключването на проверката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп и Макрон са се договорили да работят заедно по кризата със Северна Корея
Тръмп и Макрон са се договорили да работят заедно по кризата със Северна Корея
В памет на колегата ни от БНТ инженер Иван Тодоров
В памет на колегата ни от БНТ инженер Иван Тодоров