НОВИНИ

Сергей Станишев: В една страна опозицията играе национална роля

"БСП минава в опозиционно работен режим, което е важно и добре и за държавата и за БСП. В една страна опозицията играе национална роля. Тя трябва да сочи грешките на управляващите, да ги възпира от правене на нови грешки и да предлага алтернатива". Това каза в "Още от деня" лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

сергей станишев една страна опозицията играе национална роля
bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 01.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

През последните две години БСП беше опозиция, но винаги може да се иска повече. По думите на Станишев сега е важно да мине към предлагане на алтернативи в управленските политики.
Относно отношенията на БСП с АБВ Станишев каза, че между тези две партии диалог трябва да се води.
С новия си лидер БСП заяви една остро-опозиционна роля и амбиция, заявка за алтернатива на ГЕРБ.

"След като излязоха от правителството АБВ също дадоха заявка, че ще са алтернатива на ГЕРБ", допълни Станишев. Според него поради тази причина конкуренцията между БСП и АБВ ще е неизбежна, за това кой ще е водача на опозицията.
По думите му Корнелия Нинова дава сериозна заявка, че тя е лидера на опозицията в България и това добре позиционира БСП. Станишев подчерта, че диалог между ляво-центристки партии трябва да се води, за да се подкрепи обща кандидатура за президентските избори.

Станишев е уверен, че БСП може да излъчи или подкрепи кандидат, който да бъде подкрепен не само от лявото, но и от много по-широки кръгове, които искат промяна за България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия смекчи контрасанкциите срещу страните от ЕС, САЩ и други страни
Русия смекчи контрасанкциите срещу страните от ЕС, САЩ и други страни
Търг за нов кораб за чистене на разливи
Търг за нов кораб за чистене на разливи