НОВИНИ

​Стоянка Мутафова отново празнува рождения си ден на сцената

Тази вечер неповторимата актриса ще посрещне 96-годишнината си с представлението "Столетие мое" в любимия си Сатиричен театър.

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 02.02.2018
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

"Госпожа стихийно бедствие" - както сме свикнали да я наричаме, почти влезе в рекордите на Гинес като най-възрастната играеща актриса в света. С над 40 роли в театъра и 20 в киното, повечето превърнали се в легенда, Стоянка Мутафова е истински феномен.

Неуморна и с нестихваща енергия, навръх рождения си ден голямата актриса ще играе в Сатиричния театър в спектакъла "Столетие мое". След представлението сцената ще се превърне в място за тържество, а актрисата ще приема поздравления и ще раздава автографи на своите почитатели.



;

Премиерът Бойко Борисов поздрави Стоянка Мутафова за рождения ѝ ден. "Днес великата Стоянка Мутафова става на 96 години. Честит рожден ден! Пожелавам ѝ да бъде жива и здрава и още дълги години да ни радва от сцената!" написа Борисов на страницата си във Фейсбук.

;;

Никога не съм се чувствала добре, когато съм център на внимание, каза пред нашата камера голямата актриса.

Стоянка Мутафова: Никога това не е била моя цел и не съм се стремяла към това. Това е моя страна още от дете. Искала съм да стана арстистка. Баща ми беше против. Той беше прав и много пъти съм се питала защо не го послушах, защото нашата професия е много тежка. Не в работата, а в онова, което следва - дали си правилно оценен, или не.

Тя сподели, че комедия се прави много трудно.

Стоянка Мутафова: Ако някой си мисли, че да правиш комедия ти е лесно и да разсмиваш хората. Ние си знаем как ги разсмиваме. Трябва много талант.
БНТ: Казахте самооценка и това дали човек е доволна ли сте от себе си днес?
Стоянка Мутафова: Не, не съм доволна. Просто не мога да понасям хора доволни от себе си. Имаме една колежка, няма да и кажа името като излизаме от сцената "Ох, изпотена съм, това значи, че съм много вярна. Играла съм много истински. Глупости, учебникарски глупости. То човек си усеща по друг начин нещата. Много пъти не съм могла да понасям това, което съм правила, а предоволна никога не съм била. Никога, все съм гонила нещо, което и досега не постигнах.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турне на джаз-поп формация JP3
Турне на джаз-поп формация "JP3"
Продължават скандалите в парламента по казуса с оставката на Делян Добрев
Продължават скандалите в парламента по казуса с оставката на Делян Добрев