НОВИНИ

Нов храм ще строят в двора на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца

Посрещането на мощите на "Свети Панталеймон" във Враца даде старт на дарителска инициатива за изграждане на православен храм в двора на областната болница за активно лечение "Христо Ботев". В подножието на Врачанския балкан тържествено беше направена първата копка и положен основният камък на храма, който ще носи името на "Свети Панталеймон".

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
16:40, 02.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Гражданският инициативен комитет във Враца стартира дарителската инициатива и по сметката вече са събрани 16 хиляди лева от необходимите общо 100 000 лева. Това ще бъде 13-ят божи храм у нас, който се намира в двора на болнично заведение и ще помага за лечението със силата на вярата.

Ивац Митов, инициатор: Храмът да бъде мястото, където всеки, който желае, може да потърси връзка със себе си и с бога. Мястото, където да останеш със своите усещания, със смисъла на своя живот, с това, което можеш да сътвориш, и да намериш начина да го направиш.

В новоизбраното църковно настоятелство на храм „Свети Панталеймон" членуват предимно млади успели хора от Враца.

отец Аспарух, енорийски свещеник: Ние имаме тук в болницата едно параклисче, но то е доста малко. И така се отзоваха на моята идея и днешният ден вече се слага началото, всеки момент ще посрещнем мощите на Св. Панталеймон и чудотворната икона.

Врачанският митрополит Григорий със свещеници от Българската и Руската православни църкви отслужиха тържествен водосвет на мястото, където ще се издигне божият храм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Панда зарежда цял град
ДРУГИТЕ новини: Панда зарежда цял град
Възможност за преквалифицаране в специалисти по здравни грижи
Възможност за преквалифицаране в специалисти по здравни грижи