НОВИНИ

Студенти от Варненския МУ с кръводарителска кампания по случай 8 декември

Студентите от филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново решиха да отбележат студентския празник с благородна кампания - да дарят кръв. Идеята им е провокирана от това, че заради липсата на доброволци- кръводарители, за болниците в страната става все по-трудно да поддържат необходимите резерви.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 08.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Между тържествата и забавленията около 8 декември, бъдещите медицински сестри и акушерки от Велико Търново решили да дадат личен пример, като подемат кампания за кръводаряване около най-дълго чаканата дата от студентския календар.

Изел Рамаданова - студент: Ние сме все пак бъдещи медицински лица и мисля, че ние трябва да сме пример за хората.
Искра Георгиева - студент: Надявам се да дадем пример като студенти, като млади хора, да дадем пример на останалите да даряват кръв, като така или иначе това е нещо полезно, нещо което може да спаси човешки живот.
;

Още в първите дни, в кампанията се включиха и техните преподаватели.

доц. Диана Димитрова - директор МУ Варана - Филиал - Велико Търново: И ако това не е най-добрият начин да илюстрираме колко полезни са тези професии като дарим.
Даниела Тасева - зам. директор МУ Варна, Филиал Велико Търново: Бидейки на практика в различните отделения те виждат необходимостта от кръв. От една страна те са млади хора и трябва личния пример да е на първо място.

Кампанията на бъдещите медици продължава до 14 декември, като те вярват, че и други студенти ще отделят време, за да дарят кръв в кръвният център на областната болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Герджиков, ректор на СУ: Целта ни е да се отворим към обществото
Проф. Герджиков, ректор на СУ: Целта ни е да се отворим към обществото
Китай изстреля космическия апарат Чанъе-4 към обратната страна на Луната
Китай изстреля космическия апарат "Чанъе-4" към обратната страна на Луната