Светослав Костов: Ще обжалвам решението на СЕМ

Съветът за електронни медии гласува днес предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР Светослав Костов. Пред медиите Костов заяви, че ще обжалва решението на СЕМ. По думите му с решението си Съветът показва, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР.

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:29, 17.10.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
светослав костов обжалвам решението сем
Светослав Костов: С решението си СЕМ показа, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР. Вчера изтече срокът, в който трябваше да се произнесат. Ще обжалвам решението на СЕМ. Не става въпрос за моите интереси, а за хората, които искат реформа в радиото. Аз мотиви в днешното изложение на членовете на СЕМ не чух. Възраженията, които написахме в СЕМ бяха споменати отгоре-отгоре или не са ги чели, или не задълбочено.

Костов заяви още, че възражението си към СЕМ е дал още в понеделник.

По думите му решението на СЕМ не е с мисъл за радиото.

Светослав Костов: В момента ние се намираме в последната седмица на предизборната кампания. Кое беше толкова належаща да е сега, а не след изборите? Ако беше ситуацията толкова животозастрашаваща, можеше да ме отстранят още следващия ден. Продължава работата на прокуратурата, на Сметната палата проверката, работата на анкетната комисия на парламента. Мислите ли, че господин Митов може да навлезе толкова бързо. Съветничките ми се виждат объркани.

За трите месеца успяхме да спестим над милион средства в радиото. Прегледахме всички обществени поръчки и договори в радиото. Проверихме защо някой си е позволил да заложи дефицит към НУРТС.

Натиск върху мен има от СЕМ, от хора, които ние тръгвахме да разследваме къде са изчезнали едни пари и ние тръгнахме да разследваме. От политици - няма. В момента и Сметната палата е тук.

Преди 3 години радиото е било на плюс 3 милиона, в момента е на дефицит от 4 милиона.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ремонтират граничните ни пунктове със Северна Македония
Ремонтират граничните ни пунктове със Северна Македония
​Пореден ден на протести в Барселона
​Пореден ден на протести в Барселона