НОВИНИ

Тактическо учение "Strike Back 2019" стартира на полигона "Ново село"

Тактическото учение с бойни стрелби "Strike Back 2019" ще бъде открито с официална церемония на 7 юни в учебен полигон "Ново село", съобщиха от министерство на отбраната.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:22, 06.06.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
тактическо учение strike back 2019 стартира полигона ново село

В учението ще вземат участие до 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България (38-ми, 41-ви и 42-ри механизирани батальони и 20-и самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили).

В учението участват също до 200 военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ (една механизирана рота), Албания (един пехотен взвод), Република Северна Македония (един пехотен взвод) и Гърция (танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка).

Учението е част от серията национални и международни учения, провеждани през май и юни 2019 г. в Югоизточна Европа и Черноморския регион под ръководството и с подкрепата на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа.

Целта на учението "Strike Back 2019" е усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер не изключва вариант жена да оглави Еврокомисията
Юнкер не изключва вариант жена да оглави Еврокомисията
Над 200 странстващи артисти гостуват в три квартала на Пловдив
Над 200 странстващи артисти гостуват в три квартала на Пловдив