НОВИНИ

Трима души са загинали при четири катастрофи на магистрала "Тракия"

Трима души загинаха, след като ТИР и автомобил паднаха от виадукт на магистрала "Тракия" край Вакарел. На мястото се образува верижна катастрофа. Движението по магистралата в района бе спряно и прeнасочено през Нови хан. При падането на тира и лекия автомобил от виадукта, чиято височина е близо 60 метра, водачите и на двете превозни средства са загинали на място, а пътничка от лекия автомобил е тежко ранена и откарана в болница.

Мина Петрова
от Мина Петрова
12:20, 25.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Следват три верижни катастрофи. При една от тях е загинал водач на друг лек автомобил.

Причините за инцидентите са неясни, но със сигурност гъстата мъгла и заледената пътна настилка са фактори. Магистралата за Вакарел е затворена, като има обходен път през Нови хан.

Точният брой на пострадалите също не може към момента да бъде обобщен, тъй като голяма част от тях са откарани в болнични заведения с частни автомобили в различни лечебни заведения на територията на столицата, тази информация предстои да бъде обобщена.

От Агенция пътна инфраструктура са категорични, че не може да става дума за заледена настилка, тъй като техни коли неколкократно са обработвали платното през нощта.

Инж. Георги Златев- АПИ: "Това е автомагистрален участък, който се обработва със сол и химически вещества.Там не се използва стандартното опесъчаване, което е познато за всички останали пътища. Видно е от разпечатките, които имаме от джипиесите са минали автомобилите и е видно от оценката, която е направена от нашите служители на място, участъкът е бил обработен."

Магистрала "Тракия" в района на Вакарел е затворена, като има обходен маршрут през Нови Хан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патронен празник на Софийския университет
Патронен празник на Софийския университет
Обстановката в Харманли в момента е спокойна
Обстановката в Харманли в момента е спокойна