НОВИНИ

Тома Биков: Г-жа Бъчварова знаеше, че срещу нея ще има съпротива

Г-н Атанасов (Атанас Атанасов, бел ред) е представител на ДСБ, които са в опозиция. Тяхна позиция е, че правителството не прави реформи. Но г-н Атанасов гласува срещу реформата, заедно с ДПС и БСП. Има ли конфликт между Атанас Атанасов и Радан Кънев? Това попита задочно Тома Биков, политолог и съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова в студиото на "Още от деня".

тома биков бъчварова знаеше нея съпротива
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 08.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

По думите му, хората във вътрешната комисия в НС имат пристрастия към служителите, но не става въпрос за маргинализиране на полицаите. Целта е полицейските служители на улицата да бъдат изведени във водеща роля и да бъдат първа категория, тъй като те рискуват живота си. Тези в администрацията трябва да са трета категория.

Г-жа Бъчварова знаеше, че срещу нея ще има съпротива. Неслучайно 25 г. реформа в сектора не е имало. Този организъм трябва да бъде опериран, призова Тома Биков. Проектът не е писан на коляно, по него е работено повече от година, надявам се, че другите комисии в НС ще подкрепят заложеното, призова той. Спестените пари ще бъдат насочени към техника, униформи, бензин, подчерта още Биков.

Според него няма конфликт между Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова, двамата просто имат принципни различия по отношение начина, по който трябва да се ръководи МВР.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова: Никога не съм имала отношение към назначаването на г-н Флоров
Румяна Бъчварова: Никога не съм имала отношение към назначаването на г-н Флоров
Меглена Кунева: Реформаторския блок ще търси единен кандидат за президент
Меглена Кунева: Реформаторския блок ще търси единен кандидат за президент